רישיון יצרן
___
היכרות עם תהליכי הרישוי חיונית עבור כל מי שנדרש להוציא רישיון יצרן ממשרד הבריאות. קודם כל, את רישיון היצרן מחויב להוציא כל עסק מענף המזון שמוכר ומוציא את המזון מחוץ למבנה שבו הוא מיוצר (מסעדות למשל לא צריכות להוציא רישיון יצרן אלא רק רישיון עסק).
כמו כן, את תהליך הרישוי מול משרד הבריאות ניתן להתחיל רק כאשר מבנה העסק או המפעל מוכן וברשות בעליו. בין היתר, המשמעות היא שאת הליך הרישוי מתחילים לאחר שנוסחו תכניות מפורטות לגבי הקמת התשתית, הצבת מכונות ושימוש מקררים ולאחר שהוצגו כל האישורים והמסמכים הדרושים.
ראשית – יש להכיר את החשיבות של קביעת תקציב.
התארגנות מראש מאפשרת לבנות תקציב שמגלם בתוכו את תהליך הקמת העסק והוצאת רישיון יצרן. את התקציב מומלץ לחלק לסעיפים ולהפריד לתקופות כגון התכנון והוצאת הרישיון, תקופת ההקמה, תקופת הרצה וכן הלאה. ככל שתכנון התקציב יהיה קפדני ומפורט יותר – כך עולה הסיכוי להליך רישוי מהיר ויעיל.
שנית – יש להכיר גם את ההיבט הבירוקרטי של הוצאת רישיון.
עוד היבט חשוב בתהליך של הוצאת רישיון יצרן נוגע בנושא הבירוקרטי: בפועל, יש צורך בהתנהלות מול רשויות וסמכויות רגולציה על מנת להוציא את רישיון היצרן. הרשויות הן אלו שקובעות כמה זמן יעבור מרגע הגשת הבקשה ועד קבלת הרישיון ומתי העסק יוכל להתחיל לפעול ולהרוויח. במקביל, צריך לעקוב אחר הנחיות חדשות שמפורסמות לעיתים על ידי הגופים הרלוונטיים וחלות על כל בעל עסק שמחויב על פי חוק בהוצאת רישיון יצרן.
בפועל – שלבים עיקריים בדרך להוצאת רישיון היצרן שלך.
על רקע האמור לעיל ניתן להבין טוב יותר ממה מורכב התהליך שבו מוציאים רישיון יצרן. אלו השלבים המרכזיים בתהליך:
1. רוכשים או שוכרים מבנה.
2. מגישים תכנית מסודרת שמסבירה את המהות של העסק והמזון שמיוצר בו.
3. מצרפים תכנית טכנית מפורטת של המקום.
4. מעבירים את המסמכים לאישור שירות המזון.
5. מעדכנים את התכניות ומעבירים אותן למחלקת רישוי עסקים ברשות העירונית.
6. מקימים את העסק לפי הערות ודרישות שהתקבלו על ידי הרשויות והשירותים.
7. עוברים ביקורת קפדנית של רשות המזון ושאר הרשויות (כיבוי אש, משטרה, מחלקת הנדסה ועוד).
8. מקבלים את הרישיון בפועל.
ברוב המקרים, אורך התהליך כחצי שנה. בנוסף, לאורך התהליך נדרשות התאמות ועדכון של הרשויות בשינויים שנערכים בעסק, בסוג המזון או בפעילות הייצור. במידה ואכן מתקיימים שינויים כאלה, יש לעדכן את הגורמים הרלוונטיים ולוודא שהם מקבלים ביטוי בבקשות המוגשות לצורך קבלת הרישיון.
הדרך הקלה לקבל את רישיון היצרן שלך.
במשרד טופ רישוי זמינים ללוות אותך בתהליך של הוצאת רישיון יצרן ממשרד הבריאות. אנו יכולים לסייע לך בהקמת עסק חדש ועומדים לרשותך גם ברישוי עסק קיים. לצד זאת, מטרתנו היא לחסוך עבורך זמן וכסף עם יחס אישי ומקצועי. איתנו יהיה לך קל יותר להוציא את הרישיון ונציגינו ישמחו לעמוד לרשותך במקרה של שאלות ובעיות.
סל השירותים שלנו מבוסס על צוות מקצועי ומיומן שמכיר מקרוב את דרישות החוק ותקנות משרד הבריאות. אנו נדאג שגם העסק שלך יעמוד בדרישות הקפדניות של משרד הבריאות ונלווה אותך בכל שלבי התהליך. אנשי הצוות שלנו ובהם טכנולוג מזון, אדריכלים ומהנדסים יבצעו עבורך בדיקת היתכנות של המבנה ויעדכנו אותך לפני רכישה או השכרה.
רישיון היצרן כבר נמצא בהישג ידך.
אנו מתחייבים לקחת אחריות מלאה על תהליכי האפיון של העסק ונבנה בשבילך תכנית זרימה לכל מוצר. רוצה לקצר את משך זמן שעובר מרגע תחילת התהליך ועד קבלת רישיון יצרן? ריכזנו עבורך את כל הפתרונות תחת קורת גג אחת – לתהליך חלק במיוחד:
• פגישת אפיון להגדרת מטרות והבנת תהליכי עבודה.
• ייעוץ והדרכה.
• עריכת מדידות עם ציוד מקצועי ומתאים.
• תכנון המפעל לרבות חלוקת שטחים, מיקום מכונות והעמדת ציוד.
• תכנון פונקציונאלי ותכנון תהליכי זרימה.
נציגינו מכירים מקרוב את הנהלים והתקנים הבין-לאומיים שדרכם בודקים במשרד הבריאות את העסק שלך. בידע הזה אנחנו משתמשים על מנת לעדכן אותך מראש לגבי התקנות וכדי לדאוג שהרישיון יגיע בזמן. אצלנו מספקים ליווי מלא ויחס אישי לכל לקוח, כי ברור לנו שעיכובים בירוקרטיים שווים לך כסף. יתרה על כך, נשמח להגיש בשמך את התכניות ולוודא שהם יגיעו לגורמים המתאימים.
מה צפוי לך בעבודה מולנו?
אנשי המקצוע בטופ רישוי מאמינים ישמחו לשתף אותך בתהליך העבודה הצפוי לך. על רקע הניסיון שצברנו ביכולתנו להתוות לוח זמנים כללי, המורכב מהסעיפים הבאים:
• עד חודש ימים לתכנון כולל של המפעל, התשתיות והמערכות.
• ימים בודדים להכנת החומר והגשתו לשירות המזון.
• 30 ימים מקסימום (על פי חוק) לעיון בחומר עד קבלת חוות דעת מנציגי משרד הבריאות.
• 2-4 חודשים להקמת העסק (בהתאם לאופי המבנה, המקום או המפעל וכמובן הספק הקבלן המבצע).
• כ-30 ימים עד קבלת הרישיון.
בין כל שלב, נעמוד לרשותך עם תשובות לשאלות הנפוצות. באפשרותך לפנות אלינו בכל שלב הודות לכך שמערך השירות שלנו הוקם במיוחד כדי להעניק לך את הטיפול הנחוץ להוצאת רישיון יצרן. אנו מתחייבים להקצות לטובת התהליך שלך את אנשי המקצוע המובילים בישראל – ונשמח להוכיח לך זאת בפועל.
לתהליך הוצאת רישיון יצרן ניגשים לאחר הכנה נכונה.
האופן שבו מוגשת בקשה להוצאת רישיון יצרן תשפיע על היכולת שלך להשיג יתרון תחרותי. היות שבכל הנוגע לתהליך הוצאת רישיון היצרן אין פשרות, אזי גם אין תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע. כאן אנו מעמידים לרשותך שלל יתרונות ייחודיים:
א. טיפול מקיף ויעיל בכל הצרכים שלך – כל לקוח הוא מבחינתנו עולם ומלואו. אנו מקבלים את התכניות שלך ובונים בהתאם תכנית טיפול מקיפה ויעילה. מטרתנו היא לטפל בכל הצרכים הסובייקטיביים שלך, כך שבסופו של דבר גם יהיה לך קל יותר להתעסק עם תחום ההתמחות שלך. בפועל, המשמעות היא שמחכה לך אצלנו סל שירותים שכולל עריכת תכניות, הגשת בקשות וזירוז תהליכים מול כל גורמי הרישוי.
ב. תיאום בין ספקים – ישנם מגוון ספקים שהעורבים בתהליך הקמת העסק שלך. אם ברצונך להוציא רישיון מתאים ולא ברור לך מהיכן להתחיל – אל דאגה. אנו נתאם את העבודה בין הספקים ונפקח עליהם מקרוב. בהמשך הדרך נעביר לך עדכונים ונקצה צוות מקצועי שכולל הנדסאי, אדריכל, מעצב פנים, מתכנן מטבחים, יועץ נגישות, יועץ בטיחות באש, מודד פנים וכמובן מנהל פרויקטים.
ג. מערכות טכנולוגיות מתקדמות – במשרד טופ רישוי משתמשים במערכות טכנולוגיות מתקדמות כדי ללוות אותך עד לקבלת כל האישורים הדרושים על פי חוק. אנו מתמחים בתכנון נכון ובעבודה מול משרד הבריאות, ובמקביל לכך יש לנו גם ניסיון מוכח בתכנון מפעלים ומבנים המיועדים לייצור מזון. כלל הכלים שברשותנו יכולים לפעול רבות לטובתך.
נשמח לעמוד לרשותך!
עד רגע קבלת הרישיון אסור לך על פי חוק להתחיל בייצור מזון. הדבר היחיד שעליך לעשות בזמן הזה הוא למנוע כאבי ראש מיותרים – ובדיוק לשם כך אנו כאן בשבילך. הניסיון שלנו מלמד עד שניתן לקבל רישיון יצרן בפועל יש להביא בחשבון תקופה של כשנה – ושלא כדאי בשום פנים ואופן לדלג על אף שלב.
אולם אנו יכולים להקל עליך לכל אורך התהליך, החל בבחירת הנכס וכלה בהתמודדות עם הקריטריונים הנחוצים להשגת הרישיון, טיפול בהערות ועמידה בדרישות.
יש לך שאלות? נציגי משרד טופ רישוי ישמחו לעמוד לרשותך בהקדם עם תשובות מלאות ושירות אישי.
רישיון יצרן
___
היכרות עם תהליכי הרישוי חיונית עבור כל מי שנדרש להוציא רישיון יצרן ממשרד הבריאות. קודם כל, את רישיון היצרן מחויב להוציא כל עסק מענף המזון שמוכר ומוציא את המזון מחוץ למבנה שבו הוא מיוצר (מסעדות למשל לא צריכות להוציא רישיון יצרן אלא רק רישיון עסק).
כמו כן, את תהליך הרישוי מול משרד הבריאות ניתן להתחיל רק כאשר מבנה העסק או המפעל מוכן וברשות בעליו. בין היתר, המשמעות היא שאת הליך הרישוי מתחילים לאחר שנוסחו תכניות מפורטות לגבי הקמת התשתית, הצבת מכונות ושימוש מקררים ולאחר שהוצגו כל האישורים והמסמכים הדרושים.
ראשית – יש להכיר את החשיבות של
קביעת תקציב.
התארגנות מראש מאפשרת לבנות תקציב שמגלם בתוכו את תהליך הקמת העסק והוצאת רישיון יצרן. את התקציב מומלץ לחלק לסעיפים ולהפריד לתקופות כגון התכנון והוצאת הרישיון, תקופת ההקמה, תקופת הרצה וכן הלאה. ככל שתכנון התקציב יהיה קפדני ומפורט יותר – כך עולה הסיכוי להליך רישוי מהיר ויעיל.
שנית – יש להכיר גם את ההיבט
הבירוקרטי של הוצאת רישיון.
עוד היבט חשוב בתהליך של הוצאת רישיון יצרן נוגע בנושא הבירוקרטי: בפועל, יש צורך בהתנהלות מול רשויות וסמכויות רגולציה על מנת להוציא את רישיון היצרן. הרשויות הן אלו שקובעות כמה זמן יעבור מרגע הגשת הבקשה ועד קבלת הרישיון ומתי העסק יוכל להתחיל לפעול ולהרוויח. במקביל, צריך לעקוב אחר הנחיות חדשות שמפורסמות לעיתים על ידי הגופים הרלוונטיים וחלות על כל בעל עסק שמחויב על פי חוק בהוצאת רישיון יצרן.
בפועל – שלבים עיקריים בדרך
להוצאת רישיון היצרן שלך.
על רקע האמור לעיל ניתן להבין טוב יותר ממה מורכב התהליך שבו מוציאים רישיון יצרן. אלו השלבים המרכזיים בתהליך:
1. רוכשים או שוכרים מבנה.
2. מגישים תכנית מסודרת שמסבירה את המהות של העסק והמזון שמיוצר בו.
3. מצרפים תכנית טכנית מפורטת של המקום.
4. מעבירים את המסמכים לאישור שירות המזון.
5. מעדכנים את התכניות ומעבירים אותן למחלקת רישוי עסקים ברשות העירונית.
6. מקימים את העסק לפי הערות ודרישות שהתקבלו על ידי הרשויות והשירותים.
7. עוברים ביקורת קפדנית של רשות המזון ושאר הרשויות (כיבוי אש, משטרה, מחלקת הנדסה ועוד).
8. מקבלים את הרישיון בפועל.
ברוב המקרים, אורך התהליך כחצי שנה. בנוסף, לאורך התהליך נדרשות התאמות ועדכון של הרשויות בשינויים שנערכים בעסק, בסוג המזון או בפעילות הייצור. במידה ואכן מתקיימים שינויים כאלה, יש לעדכן את הגורמים הרלוונטיים ולוודא שהם מקבלים ביטוי בבקשות המוגשות לצורך קבלת הרישיון.
הדרך הקלה לקבל את רישיון היצרן
שלך.
במשרד טופ רישוי זמינים ללוות אותך בתהליך של הוצאת רישיון יצרן ממשרד הבריאות. אנו יכולים לסייע לך בהקמת עסק חדש ועומדים לרשותך גם ברישוי עסק קיים. לצד זאת, מטרתנו היא לחסוך עבורך זמן וכסף עם יחס אישי ומקצועי. איתנו יהיה לך קל יותר להוציא את הרישיון ונציגינו ישמחו לעמוד לרשותך במקרה של שאלות ובעיות.
סל השירותים שלנו מבוסס על צוות מקצועי ומיומן שמכיר מקרוב את דרישות החוק ותקנות משרד הבריאות. אנו נדאג שגם העסק שלך יעמוד בדרישות הקפדניות של משרד הבריאות ונלווה אותך בכל שלבי התהליך. אנשי הצוות שלנו ובהם טכנולוג מזון, אדריכלים ומהנדסים יבצעו עבורך בדיקת היתכנות של המבנה ויעדכנו אותך לפני רכישה או השכרה.
רישיון היצרן כבר נמצא בהישג ידך.
אנו מתחייבים לקחת אחריות מלאה על תהליכי האפיון של העסק ונבנה בשבילך תכנית זרימה לכל מוצר. רוצה לקצר את משך זמן שעובר מרגע תחילת התהליך ועד קבלת רישיון יצרן? ריכזנו עבורך את כל הפתרונות תחת קורת גג אחת – לתהליך חלק במיוחד:
• פגישת אפיון להגדרת מטרות והבנת תהליכי עבודה.
• ייעוץ והדרכה.
• עריכת מדידות עם ציוד מקצועי ומתאים.
• תכנון המפעל לרבות חלוקת שטחים, מיקום מכונות והעמדת ציוד.
• תכנון פונקציונאלי ותכנון תהליכי זרימה.
נציגינו מכירים מקרוב את הנהלים והתקנים הבין-לאומיים שדרכם בודקים במשרד הבריאות את העסק שלך. בידע הזה אנחנו משתמשים על מנת לעדכן אותך מראש לגבי התקנות וכדי לדאוג שהרישיון יגיע בזמן. אצלנו מספקים ליווי מלא ויחס אישי לכל לקוח, כי ברור לנו שעיכובים בירוקרטיים שווים לך כסף. יתרה על כך, נשמח להגיש בשמך את התכניות ולוודא שהם יגיעו לגורמים המתאימים.
מה צפוי לך בעבודה מולנו?
אנשי המקצוע בטופ רישוי מאמינים ישמחו לשתף אותך בתהליך העבודה הצפוי לך. על רקע הניסיון שצברנו ביכולתנו להתוות לוח זמנים כללי, המורכב מהסעיפים הבאים:
• עד חודש ימים לתכנון כולל של המפעל, התשתיות והמערכות.
• ימים בודדים להכנת החומר והגשתו לשירות המזון.
• 30 ימים מקסימום (על פי חוק) לעיון בחומר עד קבלת חוות דעת מנציגי משרד הבריאות.
• 2-4 חודשים להקמת העסק (בהתאם לאופי המבנה, המקום או המפעל וכמובן הספק הקבלן המבצע).
• כ-30 ימים עד קבלת הרישיון.
בין כל שלב, נעמוד לרשותך עם תשובות לשאלות הנפוצות. באפשרותך לפנות אלינו בכל שלב הודות לכך שמערך השירות שלנו הוקם במיוחד כדי להעניק לך את הטיפול הנחוץ להוצאת רישיון יצרן. אנו מתחייבים להקצות לטובת התהליך שלך את אנשי המקצוע המובילים בישראל – ונשמח להוכיח לך זאת בפועל.
לתהליך הוצאת רישיון יצרן ניגשים
לאחר הכנה נכונה.
האופן שבו מוגשת בקשה להוצאת רישיון יצרן תשפיע על היכולת שלך להשיג יתרון תחרותי. היות שבכל הנוגע לתהליך הוצאת רישיון היצרן אין פשרות, אזי גם אין תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע. כאן אנו מעמידים לרשותך שלל יתרונות ייחודיים:
א. טיפול מקיף ויעיל בכל הצרכים שלך – כל לקוח הוא מבחינתנו עולם ומלואו. אנו מקבלים את התכניות שלך ובונים בהתאם תכנית טיפול מקיפה ויעילה. מטרתנו היא לטפל בכל הצרכים הסובייקטיביים שלך, כך שבסופו של דבר גם יהיה לך קל יותר להתעסק עם תחום ההתמחות שלך. בפועל, המשמעות היא שמחכה לך אצלנו סל שירותים שכולל עריכת תכניות, הגשת בקשות וזירוז תהליכים מול כל גורמי הרישוי.
ב. תיאום בין ספקים – ישנם מגוון ספקים שהעורבים בתהליך הקמת העסק שלך. אם ברצונך להוציא רישיון מתאים ולא ברור לך מהיכן להתחיל – אל דאגה. אנו נתאם את העבודה בין הספקים ונפקח עליהם מקרוב. בהמשך הדרך נעביר לך עדכונים ונקצה צוות מקצועי שכולל הנדסאי, אדריכל, מעצב פנים, מתכנן מטבחים, יועץ נגישות, יועץ בטיחות באש, מודד פנים וכמובן מנהל פרויקטים.
ג. מערכות טכנולוגיות מתקדמות – במשרד טופ רישוי משתמשים במערכות טכנולוגיות מתקדמות כדי ללוות אותך עד לקבלת כל האישורים הדרושים על פי חוק. אנו מתמחים בתכנון נכון ובעבודה מול משרד הבריאות, ובמקביל לכך יש לנו גם ניסיון מוכח בתכנון מפעלים ומבנים המיועדים לייצור מזון. כלל הכלים שברשותנו יכולים לפעול רבות לטובתך.
נשמח לעמוד לרשותך!
עד רגע קבלת הרישיון אסור לך על פי חוק להתחיל בייצור מזון. הדבר היחיד שעליך לעשות בזמן הזה הוא למנוע כאבי ראש מיותרים – ובדיוק לשם כך אנו כאן בשבילך. הניסיון שלנו מלמד עד שניתן לקבל רישיון יצרן בפועל יש להביא בחשבון תקופה של כשנה – ושלא כדאי בשום פנים ואופן לדלג על אף שלב.
אולם אנו יכולים להקל עליך לכל אורך התהליך, החל בבחירת הנכס וכלה בהתמודדות עם הקריטריונים הנחוצים להשגת הרישיון, טיפול בהערות ועמידה בדרישות.