רישיון עסק לפיצרייה כיצד ניתן לקבל רישיון עסק לפיצרייה? מהם התנאים והדרישות להוצאת רישיון מסוג זה? וכיצד חברת טופ רישוי יכולה לסייע לכם לכל אורכו של התהליך?הפיצה היא במקור מאכל איטלקי, המורכבת מתערובת המבוססת על קמח ומכוסה בשכבה של רוטב עגבניות ומוצרלה וכןתוספות שונות.הפיצרייה מצביעה על סוג מסוים של מסעדה, שבה עיקר התפריט עומד על סוגי פיצות שונות, אך כיום ברוב הפיצריות ניתןלמצוא בנוסף סוגים אחרים של מנות כגון: פסטות לסוגיהן, טוסטים, מאפים אומלטים וכד'.רוב הפיצריות מציעות פיצה קלאסית בגודל סטנדרטי, אם כי כמה המאפשרים לך לבחור בין שני גדלים או יותר (פיצה קטנה /בינונית / גדולה)אגב, בהלכה ישנו דיון מעניין מה מברכים על הפיצה "המוציא" או "מזונות"? להלכה נפסק שברכתה "המוציא לחם מן הארץ"ואם אכל שיעור של שתי מנות פיצה מברך גם ברכת המזון.בדרך לפתיחת עסק ? מתלבט האם העסק מתאים ?בתהליך הוצאת רישיון עסק לפיצרייה וכמו בכל סוגי העסקים, יש לבחון כמה וכמה היבטים ראשונים לפני סגירת חוזה עם בעלהנכס כגון: בדיקה בתב"ע ובהיתר בנייה שאכן הקרקע מוגדרת כייעוד מסחרי ולא תעשיה או מגורים, חריגות בנייה שלאבהיתר, ושטח רצפה מינימלי לפיצרייה – 39 מ"ר הכולל מטבח, מחסן, חדר אוכל וחדרי שרות.על מנת לקבל רישיון עסק לפיצרייה יש לעבור את התהליך הבא: ראשית, צריך לקחת בחשבון שהגוף העיקרי והרלוונטי לצורךמתן הרישיון הוא משרד הבריאות, ולכן מומלץ בטרם תחילת התהליך לבחון כדאיות להגיש חוות דעת מקדימה אשר נועדהלסייע בקבלת החלטות, אומנם מניסיוננו כאשר מדובר בפיצרייה אשר התפריט מתמקד שלה יותר בהכנת פיצה, רמת התכנוןקלה יותר ובדרך כלל לא נצרכת הגשה לחוות דעת מקדמית. לאחר מכן יש להגיש בקשה לפתיחת עסק בהתאם לחוק רישויעסקים. כחלק מן התהליך הרשות המקומית תפנה למשרד הבריאות עם המסמכים שהוגשו וזאת על מנת לקבל את האישורהמתאים. במשרד הבריאות הבקשה תיבחן על ידי גורמים מקצועיים שיבחנו הן את המסמכים והן את מצבו התברואתי שלהעסק.דרישות ותנאים לקבלת רישיון עסק לפיצרייהבפיצרייה מותר להכין ולמכור פיצה לשם צריכה במקום או מחוץ למקום, לעומת זאת אסור להכין, להחזיק או למכור מאכליםהמכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות.שטח החדרים יהיה עפ"י החלוקה הבאה: מטבח- 10 מ"ר, מחסן- 6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שרות יחד- 23 מ"ר. יחד עם זאת,חשוב לדעת בפיצרייה שבה מכינים מצרכי מזון נספים, ייקבעו שטחים נוספים לפי דרישת משרד הבריאות. פיצרייה שבהלמעלה מ-30 מקומות ישיבה יתווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר, וכן לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.בנוסף ישנם דרישות נוספות כמו התקנת מנדף, שימוש בקמח מנופה ארוז וכן הלאה.כאמור, חוסר בקיאות בחוק רישוי עסקים, על תקנותיו השונות, יכול להוביל לקבלת סירוב וכתוצאה מכך, לאי מתן רישיון עסקמטעם הרשות המקומית. לכן, על מנת למזער סיכונים, מומלץ ורצוי לפנות לחברה מקצועית אשר מתמחה ברישוי עסקיםובפרט ברישיון עסק לפיצרייה.גופים המאשרים הוצאת רישיון עסק:משרד הבריאות- לידיעהכבאות – גורם מאשרמשטרה – גורם מאשר (במידה ונמכרים מ"מ לצריכה במקום)רשות המקומית (מחלקת הנדסה) – גורם מאשרתוקף הרישיון למזנון – 3 שנים (עפ"י צו רישוי עסקים, תשע"ג – 2013) משרדינו מעמיד לרשותכם ניסיון רב שנים, וכן יחס אישי ותודעת שירות גבוהה. אנו מתמחים בהגשת בקשה לרישיון העסק בכלרחבי הארץ, החל משלב הכנת התכניות ועד לשלב קבלת הרישיון מול כל גורמי הרישוי הנדרשים.לשם קבלת מידע נוסף אודות רישיון עסק לפיצרייה, צרו עמנו קשר ותאמו פגישת היכרות ראשונית ללא עלות וללא התחייבותמצדכם! במספר טלפון: 03-9431333 « הקודםהבא » השארת תגובה ביטול שם:* אימייל* אתר: תגובה: Δ