כיצד ניתן לקבל רישיון עסק לפיצרייה? מהם התנאים והדרישות להוצאת רישיון מסוג זה? וכיצד חברת טופ
רישוי יכולה לסייע לכם לכל אורכו של התהליך?
הפיצה היא במקור מאכל איטלקי, המורכבת מתערובת המבוססת על קמח ומכוסה בשכבה של רוטב עגבניות ומוצרלה וכן
תוספות שונות.
הפיצרייה מצביעה על סוג מסוים של מסעדה, שבה עיקר התפריט עומד על סוגי פיצות שונות, אך כיום ברוב הפיצריות ניתן
למצוא בנוסף סוגים אחרים של מנות כגון: פסטות לסוגיהן, טוסטים, מאפים אומלטים וכד'.
רוב הפיצריות מציעות פיצה קלאסית בגודל סטנדרטי, אם כי כמה המאפשרים לך לבחור בין שני גדלים או יותר (פיצה קטנה /
בינונית / גדולה)
אגב, בהלכה ישנו דיון מעניין מה מברכים על הפיצה "המוציא" או "מזונות"? להלכה נפסק שברכתה "המוציא לחם מן הארץ"
ואם אכל שיעור של שתי מנות פיצה מברך גם ברכת המזון.
בדרך לפתיחת עסק ? מתלבט האם העסק מתאים ?
בתהליך הוצאת רישיון עסק לפיצרייה וכמו בכל סוגי העסקים, יש לבחון כמה וכמה היבטים ראשונים לפני סגירת חוזה עם בעל
הנכס כגון: בדיקה בתב"ע ובהיתר בנייה שאכן הקרקע מוגדרת כייעוד מסחרי ולא תעשיה או מגורים, חריגות בנייה שלא
בהיתר, ושטח רצפה מינימלי לפיצרייה – 39 מ"ר הכולל מטבח, מחסן, חדר אוכל וחדרי שרות.
על מנת לקבל רישיון עסק לפיצרייה יש לעבור את התהליך הבא: ראשית, צריך לקחת בחשבון שהגוף העיקרי והרלוונטי לצורך
מתן הרישיון הוא משרד הבריאות, ולכן מומלץ בטרם תחילת התהליך לבחון כדאיות להגיש חוות דעת מקדימה אשר נועדה
לסייע בקבלת החלטות, אומנם מניסיוננו כאשר מדובר בפיצרייה אשר התפריט מתמקד שלה יותר בהכנת פיצה, רמת התכנון
קלה יותר ובדרך כלל לא נצרכת הגשה לחוות דעת מקדמית. לאחר מכן יש להגיש בקשה לפתיחת עסק בהתאם לחוק רישוי
עסקים. כחלק מן התהליך הרשות המקומית תפנה למשרד הבריאות עם המסמכים שהוגשו וזאת על מנת לקבל את האישור
המתאים. במשרד הבריאות הבקשה תיבחן על ידי גורמים מקצועיים שיבחנו הן את המסמכים והן את מצבו התברואתי של
העסק.
דרישות ותנאים לקבלת רישיון עסק לפיצרייה
בפיצרייה מותר להכין ולמכור פיצה לשם צריכה במקום או מחוץ למקום, לעומת זאת אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים
המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות.
שטח החדרים יהיה עפ"י החלוקה הבאה: מטבח- 10 מ"ר, מחסן- 6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שרות יחד- 23 מ"ר. יחד עם זאת,
חשוב לדעת בפיצרייה שבה מכינים מצרכי מזון נספים, ייקבעו שטחים נוספים לפי דרישת משרד הבריאות. פיצרייה שבה
למעלה מ-30 מקומות ישיבה יתווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר, וכן לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
בנוסף ישנם דרישות נוספות כמו התקנת מנדף, שימוש בקמח מנופה ארוז וכן הלאה.
כאמור, חוסר בקיאות בחוק רישוי עסקים, על תקנותיו השונות, יכול להוביל לקבלת סירוב וכתוצאה מכך, לאי מתן רישיון עסק
מטעם הרשות המקומית. לכן, על מנת למזער סיכונים, מומלץ ורצוי לפנות לחברה מקצועית אשר מתמחה ברישוי עסקים
ובפרט ברישיון עסק לפיצרייה.
גופים המאשרים הוצאת רישיון עסק:
משרד הבריאות- לידיעה
כבאות – גורם מאשר
משטרה – גורם מאשר (במידה ונמכרים מ"מ לצריכה במקום)
רשות המקומית (מחלקת הנדסה) – גורם מאשר
תוקף הרישיון למזנון – 3 שנים (עפ"י צו רישוי עסקים, תשע"ג – 2013)
משרדינו מעמיד לרשותכם ניסיון רב שנים, וכן יחס אישי ותודעת שירות גבוהה. אנו מתמחים בהגשת בקשה לרישיון העסק בכל
רחבי הארץ, החל משלב הכנת התכניות ועד לשלב קבלת הרישיון מול כל גורמי הרישוי הנדרשים.
לשם קבלת מידע נוסף אודות רישיון עסק לפיצרייה, צרו עמנו קשר ותאמו פגישת היכרות ראשונית ללא עלות וללא התחייבות
מצדכם! במספר טלפון: 03-9431333